marți, 29 martie 2011

Salată "ADELA"

Vedeți voi, studenția asta uneori te transformă din "fomist" în bucătar adevarat :))

Ingredientul principal e CREATIVITATEA.

Ne-am gasit 2 "fomiști"...eu și r-a-z-v-a-n am ajuns în această dupămasă, morți de foame de la facultate și fiind jumătatea săptămânii, frigiderul era aproape gol și "pânza de păianjen" atârnată în portofel.

Oare ce să halim...?...ne intrebam noi... vedeți voi, dragostea ține de foame dar până la un moment dat... . Având prin frigider și dulap cateva d'ale gurii, ne-am gandit să facem un întreg a ceea ce practic nu ne prea ținea de foame :P

Ingrediente pentru salata Adela:

* 1 conservă de carne de porc
* 4 ouă
* 200g smantănă
* aprox. 150g paste făinoase(macaroane)
* aprox. 250g brânză de brduf
* condimente(cinbru, pătrunjel, scorțișoară, piper și sare)

Am pus într-o cratiță de 4L o folie pentru a nu se prinde de fund compoziția, după care am turnat câtiva stropi de ulei, omogenizând folia și am început să combin următoarele ingrediente în cantități egale: carne din conservă mărunțită, paste fierte în prealabil, condimentele enumerate mai sus, brânză și ou bătut, dupaă care am repetat procedura pană când se termină ingredientele, apoi am pus cratița la cuptor aproximativ 40 minute.

După coacere se asezonează cu smântână deasupra!

P.S: Se poate servi rece sau caldă, dar e mai bună rece :D



POFTĂ BUNĂ!!!

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. sterge u comm-ul de mai sus ca am gresit ... deci combinatia nu imi prea place ... plus ca reteta e cam scumpa pentru buzunaru nostru de student ... si in plus poti face mult mai multe feluri cu aceeasi compozitie ... si nu prea pare a salata ... mai mult un fel de "ghiveci" ...

    RăspundețiȘtergere
  3. imi pare rau sa te contrazic Luci, da nu a costat mai mult de 20 lei totul;)

    RăspundețiȘtergere